Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Elveszik az iskoláinkat, és még fizetünk is érte!

2016. november 16. 12:24 - Radnóti Henrik

allamositas.jpg

A holnapi testületi ülésen tárgyaljuk azt a megállapodás tervezetet, mely szerint a helyi Klikk-nek a következő 3 évben 50 millió Ft-ot adunk majd iskoláink fejlesztésére. Ez rendben van, fontos, támogatandó cél !

De mindeközben a 2017. évi központi költségvetési törvény szerint a 32000 ft feletti egy lakosra jutó adóerő-képességgel rendelkező települési önkormányzatokat differenciáltan szolidaritási hozzájárulási fizetési kötelezettség terheli mert a Kormány elveszi a várostól az oktatási intézményeink fenntartását és működtetését.

Magyarán nem elég, hogy a magát nemzeti, keresztény, konzervatívnak tartó Fidesz Kormány  kommunista módon államosít, hanem ezért még pénzbüntetéssel is sújtja  Dunakeszit.

És hogy mekkora lesz ez az összeg? Meg fogom kérdezni holnap a testületi ülésen! Mivel nem szoktam egyenes válaszokat kapni, ezért hivatalos adatigényléssel is fordultam az ügyben a városvezetés felé .

Ahogy megkaptam a választ közzé is fogom tenni. Előzetesen az már tudható, hogy nem kis összegről lehet szó, mert a nálunk kisebb adóerő-képességgel rendelkező Nyíregyháza mintegy 440 millió ft-al számol. 

 

komment
süti beállítások módosítása