Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Előterjesztésünk, hogy a Szent István Iskola körzeti iskola maradjon.

2016. február 24. 12:37 - Radnóti Henrik

epulet_fo.jpgEgy február eleji tájékoztatón értesülhettek a szülők arról, hogy a legújabb tervek szerint 2017 szeptemberétől az egész Szent István iskola beköltözik az újonnan nyíló Alagligeti iskolába.

 

 

 

Nos, a most csütörtökön esedékes önkormányzati testületi ülésre meg is érkezett a KLIK anyaga, véleményezést kérve tőlünk, képviselőktől. 

Mi, a Fejlődő Városért Frakció tagjai, azt nem vitatjuk, hogy az iskola jelenlegi épülete nagyon szűk a gyermeklétszámra tekintettel ( és az ezután jelentkező gyermekek elhelyezése is felettébb problematikus) valamint azt sem hogy  jelentős felújításra szorul.

Sajnos azonban az anyag egy homályos utalást tesz csupán arról, hogy mi lesz az épület sorsa a felújítás után. ( Köznevelési funkciót szolgál majd.) Ez így elégtelen információ. Így nem lehet egyetérteni a KLIK javaslatával, ugyanis egyértelműen ki kell mondani : 

A Szent István iskola jelenlegi  Táncsics u. 4. alatti épületének a felújítást követően továbbra is elsősorban körzeti beiskolázású általános iskolaként kell működnie. 

Módosító indítványunk indoklási részében egy nem kötelező javaslatot is teszünk arra, hogyan oldható meg az Alagligeti iskola megnyitása után:

 

modosito_inditvany_a_dunakeszi_szent_istvan_altalanos_iskola_atszervezesenek_velemenyezese_cimu_napirendi_ponthoz1-page-001.jpg

modosito_inditvany_a_dunakeszi_szent_istvan_altalanos_iskola_atszervezesenek_velemenyezese_cimu_napirendi_ponthoz1-page-002.jpg

A módosítóban hivatkozott mellékletek megtekinthetőek ITT és ITT

komment
süti beállítások módosítása