Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Káosz iskolafronton

2016. február 04. 14:28 - Radnóti Henrik

epulet_fo.jpgEgy minapi tájékoztatón megtudhattuk, hogy a legújabb tervek szerint 2017 szeptemberétől az egész Szent István iskola beköltözik az újonnan nyíló alagligeti iskolába.

Persze ha elkészül.

Merthogy több időpont volt már megadva az átadásával kapcsolatban, de egyenlőre az a biztos, hogy a tervezett helyén még egy kapavágás sem történt. De ha most már "kőbevésett" is a 2017 szeptember, miért is kellene bezárni a Szent Istvánt ? Nem lenne rá szükség? A most  17 tanteremmel működő iskolát kiváltaná a folyosói pletykák szerint ( mert még terveket sem láttunk ) 24 tanteremmel felépülő új? Ugyan dehogy , hiszen évről-évre egyre több gyerek lesz iskoláskorú . Volt olyan év, amikor egyszerre öt új osztály indítással tudták csak megoldani az elhelyezéseket. Úgy, hogy a tanárit, számítástechnikai termet , takarítószertárat alakítottak tanteremmé. És még az sem volt elég, ezért kellettek a mobil tantermek.....

Tehát  ez is változni fog még. Az a biztos, hogy még semmi sem biztos.

A fentiekkel egy nagyon jól összeszedett poszt foglalkozik a facebook Dunakesziek csoportjában, Ruzsáné Cseresznyés Mária összefoglalásával. Íme: 



Egy kis emlékezetfrissítés Dunakeszi iskoláival kapcsolatban, a Hírhatár cikkei alapján, személyes benyomásokkal kiegészítve

2013.08.30 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=iden-nem-15-hanem-20-elso-osztalyt-inditanak

A korábbi 15 helyett 20 első osztály indult Dunakeszin. A Fazekasban, a Körösiben és a Bárdosban is új tantermeket kellett kialakítani más helyiségek felhasználásával, hogy az osztályokat el lehessen helyezni.

2014.03.20 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=meglepo-korzethatarok-egy-uj-iskola-remenyeben

Eich László a szülőknek tartott tájékoztatón azt az információt közölte, hogy a 2015/16-os, de legkésőbb a 2016/17- es tanévben megnyílik az alagligeti iskola: az első évben még csak az elsősök és másodikosok számára, majd a feltöltés folytatódik felmenő rendszerben. Addig is az iskolába kerülő alagligeti gyerekek körzeti iskolája a Bárdos lesz, ahová iskolabusszal fogják szállítani őket. A Bárdos iskolát (a Fő úti épületben) 6 új tanteremmel és egy csoportszobával bővítik, és a Szent István iskolát is ugyanennyivel tervezik bővíteni, emeletráépítéssel.

(Végül egyetlen osztálynyi elsős elhelyezését kellett csak megoldani 2014 szeptemberére, mert olyan sokan jelentkeztek át nem körzeti iskolába, és ezt a Széchenyi iskola - nagy nehézségek árán - vállalni tudta.)

2014-05-28 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=meglepo-korzethatarok-egy-uj-iskola-remenyeben

A Bárdost csakugyan felújítják, a Szent István emeletráépítése viszont elmarad, helyette a Fazekast fogják bővíteni 4 tanteremmel. Az alagligeti iskola létesítésére miniszterelnöki különkeretből lesz pénz. (Remélt nyitás a 2015/16-os tanévben.)

2014-07-27 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=meglepo-korzethatarok-egy-uj-iskola-remenyeben

A Bárdos iskola Fő út 143. alatti épületében a 6 tanterem és 1 csoportszoba kialakítása megtörténik, a Fazekas iskola bővítése későbbre tolódik, ideiglenesen 2 mobil tantermet alakítanak itt ki konténerben. A Szent István iskolában a mellékhelyiségeket felújítják.

2015-03-19 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php…

Az alagligeti elsősöket a 2015/16-os tanévben - ezúttal már előre betervezett módon - a Széchenyi iskola fogadja. Eich László továbbra is azt várja, hogy ezek a kisdiákok a 2016/17-es tanévet már az alagligeti iskolában kezdhetik meg.

2015. szeptember

A Fazekas iskola bővítése valóban megtörtént, az új tanév már ebben az épületben indult. A Szent István iskola viszont a felsős tanári szobát kénytelen volt konténerbe költöztetni, mert kellett a hely osztályteremnek.

2016. február

Egyelőre az alagligeti iskola leendő helyszínén semmi olyan dolog nem történt még, ami bármi kezdődő építkezésre utalna, ami pedig egy esetleges szeptemberi iskolaátadásra, olyan meg még kevésbé.

2016-02-03 http://www.dunakeszi-hirhatar.hu/index_cikk.php…

A Szent István iskola leendő bezárásáról tudósít a Dunakeszi Hírhatár.

Jelentkezzen az, akinek van valami képe a felsorolt tények alapján, hogy milyen iskolákban fognak tanulni az elkövetkezendő években a dunakeszi kisdiákok!

 

foto: www.sztistvan-dkeszi.sulinet.hu

komment
süti beállítások módosítása