Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Beszámoló Dunakeszi Város Önkormányzatának 2016. évi áprilisi üléséről

2016. április 29. 11:55 - Radnóti Henrik

városháza.pngTisztelt Dunakesziek !

 

Az alábbi beszámolóban Lukácsi Bálint és Radnóti Henrik önkormányzati képviselők, A Fejlődő Városért Frakció tagjainak beszámolóját olvashatják a 2016. április 28-i Képviselői testületi ülésről:

 

 

Gyermekek sportolásának támogatása

A Keszi Egyesület frakciójaként az áprilisi ülésre is benyújtottuk azokat az előterjesztéseinket, amelyek támogatást adtak volna a városunk két nagy múltú és több szakosztállyal bíró egyesületeinek. Se a Magyi, se a Kinizsi a 2016-os évben nem kapnak támogatást Dióssi Csaba vezette Fideszes többségtől. A Fideszes többség most sem vette még napirendre sem a beadványunkat.

A nem létező egyesületet és a nem létező szakosztályt továbbra is pénzeli a város.

Véleményünk szerint az, hogy nem létező szervezetek kapnak közpénzt felvet több kérdést is. Ebben az ügyben állásfoglalást kérünk a Pest Megyei Kormányhivataltól, hogy mennyire felel meg a hatályos jogszabályoknak ez az eljárás.

 

Új bölcsődével és óvodával gyarapodhat Dunakeszi

Dunakeszi beadta a pályázatát, hogy Alagligeten egy új 4 csoportos bölcsőde és egy új 4 csoportos óvoda létesüljön. Radnóti Henrik képviselő úr, ezzel megvalósíthatja korábbi ígéretét, melyet a lakópark fejlesztésének ügyében tett az ott lakóknak képviselő-jelöltként. Az új 24 tantermes iskola után egy újabb intézménnyel bővülhet Alagliget.

 

Újra megjutalmazta magát a Fidesz

A szocialista pártbizottsági üléseket idéző felvezetés után Seltenreich „önkormányzati és Pest megyei képviselő, tanácsnok, sportigazgató, frakcióvezető, felügyelőbizottsági elnök úr” József bejelentette, hogy újra 6 havi jutalmat javasol Dunakeszi legjobb polgármesterének és örökös alpolgármesterének.

 

Ezek után végig hallgattuk, hogy a hirtelen kapott közpénzt, hogyan osztják szét városunk vezetői egy előre elkészített lista alapján. Ehhez nem is fűznénk kommentárt, csupán egy sort idéznénk a Bibliából és javasoljuk, hogy a fenti urak is fogadják meg a tanítást:

" Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógában és az utcán, hogy dicsérjék őket az emberek!" (Máté 6:2)

 

Sajnos a nagy dicshimnuszok mellett azt elfelejtették a jutalmat megszavazó hölgy és urak, hogy ezzel Dunakeszinek és a dunakeszi polgároknak kárt okoztak. Ez a kár számszerűsíthető. Elherdáltak közel 2,3 millió forint közpénzt.

A város kasszájából kivettek 7 milliót, majd abból 2,3 milliót befizettek adóként és a maradék 4,7 milliót elosztották különböző szervezetek között. Tették ezt úgy, hogy a városi Zeneiskola növendékeit támogató Szuppán Irén Alapítvány 1 millió forintnyi támogatásáról hallani se akar Seltenreich vezette frakció.

 

1 perc alatt sikerült Dunakeszit, 2,3 millió forinttal megrövidíteni a Fidesznek.

 

Továbbra se jár minden gyermeknek alanyi jogon a támogatott védőoltás

 

Nem került napirendre a Keszi Egyesület azon javaslata, ami korrigálta volna azt a hibát, amely városunk gyermekei között különbséget tesz, hiszen jelenleg csak az a gyermek kaphat alanyi jogon az oltásokra támogatást, akinek az orvosa Dunakeszin praktizál.

Azon gyermekek esetén, akiknek a házi orvosa nem Dunakeszin praktizál, azoknak a szüleinek egyenként kell a polgármester elé járulniuk és bízni annak pozitív döntésében.

Véleményünk szerint a gyerekek között nem lehet különbséget tenni, még akkor se, ha az csak egy gyermeket érint hátrányosan.

 

Megindulhat a Balatoni üdülő fejlesztése

A Balatonakarattyán található 2580 m²-es közvetlen tóparti, saját stranddal rendelkező telket azzal, a céllal vásárolta a város, hogy ott gyermeküdülőt létesítsen.

A képviselőtestület többsége megszavazta, egy közel 800nm-es ingatlan beruházás elindítását. A tervek szerint egyszerre közel 60 gyermek tud majd a Balaton nyaralni és emellett 4 apartmant is kialakítanak a városi dolgozók számára.

A Keszi Egyesület két képviselője sem volt azonos véleményen ebben az ügyben. Lukácsi Bálint tartózkodott annak ellenére, hogy a tervek valóban jól sikerültek, viszont sem a bizottsági ülésen, sem a testületi ülésen nem jöttek elő konkrét számok, tehát nem lehetett felelős döntést hozni. A polgármester úr arra kérdésre sem tudott megnyugtató választ adni, hogy a telken lesznek-e a gyermekek számára biztonságosan elérhető játszóterek és sportolási lehetőségek. A képviselő úr szerint az nem megoldás, hogy ha a saját területünkön kívülre toljuk ezeket a szabadidős tevékenységeket, hiszen a gyerekek biztonsága megkívánja, hogy mindig a felügyelő tanárok előtt lehessenek az önkormányzat saját zárt területén belül.

Radnóti Henrik képviselő úr nemmel szavazott. „Nemmel szavaztam a Balaton nyaraló építésére, mert úgy gondolom, hogy fontosabb az, hogy előbb az óvoda félőrhelyhiány oldódjon meg a városban. Ehhez minden forrásra szükségünk van, hiszen ahogy tavaly, idén is könnyen előfordulhat az, hogy nem nyerünk a pályázaton, akkor viszont saját erőből kell építeni bölcsődet-óvodát, ezt már nem lehet tovább halasztani.”

 

Lukácsi Bálint, Radnóti Henrik

A Fejlődő Városért Frakció

komment
süti beállítások módosítása