Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Pár cseppel több...

2015. július 14. 17:09 - Radnóti Henrik

p6220023.jpgA múlt hónapban  Lukácsi Bálint és Rónai Sándor ( megyei ) képviselőtársaimmal találkoztunk a családsegítő szolgálat munkatársaival. Tájékoztattuk őket, hogy létrehoztunk egy polgári krízisalapot tízezer forint kezdőtőkével. Egyben mi hárman, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Tonzor Péter és még egy magánszemély vállalta, hogy havi 2000 forinttal fog hozzájárulni az alap működéséhez.

Sajnos sok családban előfordul, hogy filléres gondokkal küzdenek, és sokszor a legalapvetőbb kiadásra sem jut a hónap végén. Előfordul, ha gyerek megbetegszik, nem tudják kiváltani neki a felírt gyógyszert, nem futja vonatjegyre hogy a váci munkaügyi központba eljussanak, de sajnos olyan eset is előfordul, hogy egy krízishelyzetben akár a napi betevő megvásárlását sem tudják megoldani. Ilyen esetekben azonnali segítségre van szükség, nem lehet megvárni, végigjárni a bürokratikus utat. A polgári krízisalap pont ilyen esetekre nyújt segítséget. A családsegítő osztály dolgozói rendelkezhetnek felette, akik közvetlen kapcsolatban vannak a családokkal.

Egy szabadelvű polgári közösségben morális kötelesség, hogy a rászorulóknak az állami ellátáson túl személyes felelősségvállalással is segítsenek a polgárok. Azt mondta valaki, amikor felvettem az ötletet, hogy ez csepp a tengerbe, és nem megoldás. Nos, tudjuk hogy ez a  krízisalap nem oldja meg a szociális problémáinkat, és valóban pár csepp a tengerben.

Én mégis arra bíztatok mindenkit, aki teheti, hogy cseppentsen egyet ebbe a tengerbe. 

 

komment
süti beállítások módosítása