Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Magyarország legdrágább erdeje elveszti erdő jellegét…

2017. április 24. 16:25 - Radnóti Henrik

2006-03-31_071518_1.jpgMiután a városvezetés kifizette a százszorosan túlárazott ártéri erdőért a 250 milliót, már itt is az előterjesztés a hasznosításra, aminek eredményeképpen az erdő elveszti erdőjellegét.

A Dunakeszi szabad strand kialakítása néven futó előterjesztés megvalósíthatósági tanulmányt és költségtervet nem, nagy ívű ötlethalmazt viszont tartalmaz. Igaz nem előzmények nélkül, hiszen az alpolgármester nyilatkozott már ezekről a városi TV-ben, illetve beszámolt róla a város honlapja is.

Unortodox gondolkodásmódban járatlan képviselőként (aki azt gondolja, hogy ami a város hivatalos honlapjára felkerül, az hivatalos szöveg) kikértem az interjúban és a cikkben említett   „az új dunakeszi strand tervei, azaz a 0164 hrsz számú 31284 m²-es közművesítetlen erdő területet is magában foglaló terület-felhasználási javaslatot”.  Gondolván, hogy ha már van egy ötlet, amelyik komplex megvalósítást igényel, és csak a megvalósítási területéért 250 milliót fizetnek ki, csak készítettnek egy megvalósíthatósági tanulmányt, hogy mit, és hogy lehet megvalósítani, és az mennyibe is kerülhet majd stb...

Nos, megkaptam a választ. Olyan „szépen” semmitmondó, hogy idézek is belőle. ( itt olvasható a teljes.) : „…. a területre vonatkozóan elkészült koncepciótervet nem Dunakeszi Önkormányzata készítette el, az nem áll az Önkormányzat kezelésében…” majd folytatódik  ”… a városi honlapon megjelent cikk egy képviselői elképzelést tartalmaz, amelynek megtárgyalása, elfogadása még nem került Dunakeszi Város Önkormányzata képviselőtestülete elé….”

Tehát Anonymous képviselőtársam, mert nagyot álmodni, amire a Városvezetés csak a megvalósítási terültre kifizetett 250 milliót, és most beterjeszti az álom többi részét is, hogy konkrét megvalósíthatóság, és pénzügyi terv nélkül tovább álmodjunk. Egy biztos, ha elfogadjuk, elindul az eljárás, aminek végén az erdő elveszti erdő jellegét, hacsak nem akasztja meg a folyamatot a rendőrségi nyomozás eredményes lezárása, a különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés miatt.

Azért addig is jogosan feltehető a kérdés: Dunakeszi kinek a városa? És kinek is épül?

 

Íme, az előterjesztés, és melléklete:

iv_14_dk_szabadstrand_kialak_j-page-001.jpg

iv_14_dk_szabadstrand_kialak_j-page-002.jpg

iv_14_melleklet_dk_strand-page-001.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása