Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

A legrászorultabbak családok kapjanak építményadó kedvezményt!

2015. december 08. 09:33 - Radnóti Henrik

20150610kiss-jozsef-az-otthonaban-csovaron8.jpgMint arról beszámoltam , az múlt önkormányzati testületi ülésen a Polgármester kezdeményezésére jelentősen módosult a helyi építményadó rendszere. Az alapdíj 800 ft/nm/év-ről 240 ft/nm/év-re csökkent, viszont a mindenki által igénybe vehető  kedvezményrendszer megszűnt. Kedvezményt csak a gyermekes családok, és a nyugdíjasok vehetnek igénybe ezentúl.

Számításaink szerint az új rendszer szerinti építményadó legnagyobb vesztesei azok a szociálisan rászoruló, szegénységben élő családok, ahol  a rendelet szerinti gyermekkategóriába már, a nyugdíjas kategóriába még bele nem férő, tartósan beteg,  fogyatékos családtag él. Az ő esetükben az adóterhelés jó esetben nem változik a 2011-ben négyszeresére emelkedetthez képest, azonban -többségüknél-  még ahhoz képest is emelkedik.

Ezért a Keszi Egyesület és a Fejlődő Városért Frakció a soron következő December 10-i testületi ülésen kezdeményezi, az építményadó rendelet módosítását hogy azon családok esetében ahol súlyosan beteg, állandó ápolást igényló családtag él ( és ápolási díjra jogosultak.), valamint olyan családok esetében ahol szintén tartósan beteg, fogyatékos családtag él, és szociális helyzetük miatt közgyógyellátásra jogosultak, részesülhessenek a legmagasabb gyermek illetve a nyugdíjasoknak járó kedvezményekből.

Előterjesztéseinket megtalálja a dokumentumár menüpontban, a fenti módosítót IDE kattintva!

 foto: origo.hu

komment
süti beállítások módosítása