Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

A Fóti úti Bicikliút karbantartását, biztonságosabbá tételét kezdeményeztem.

2016. szeptember 30. 16:29 - Radnóti Henrik

Örömmel tapasztalom, hogy egyre forgalmasabb a fóti úti kerékpárút.  Azonban az évekkel ezelőtt EU-s forrásból megépült út számos helyen megérett a karbantartásra, biztonságosabbá tételére.

Ezért az alábbi javításokat kezdeményeztem az Önkormányzati Hivatal műszaki osztályán:

1, A tiszti lakótelep előtt, a Nándori utcai kereszteződés után van az úton egy kanyarodó lejtés. Itt könnyen kisodródhat egy rutintalanabb biciklis és/vagy gyerek az autóútra. Ennek megakadályozására az út építésekor elhelyezésre kerültek védőkorlátok. Ezek azonban - lassan már egy éve- egy autóbaleset következtében kidőltek.
2.jpg
2, A Karinthy Frigyes út kereszteződésénél a bicikli út felfestése lekopott alig látszik, javaslotam, hogy a kereszteződésben a járda/bringa út teljes felületét figyelemfelkeltő festéssel jelöljük a nagyobb biztonság érdekében 
3, A Janek Géza utcai kereszteződésnél szintén ugyanez a probléma ( itt sajnos nemrég súlyos baleset is történt ) Ezenfelül  biciklivel a Kinizsi pálya felől közelítve a kereszteződés nem belátható hogy a Janek utca felől érkezik -e gépkocsi, illetve értelemszerűen az innen érkező autós sem látja hogyha biciklis érkezik. Azt javaslom, hogy  a kereszteződésben a járda/bringa út teljes felületét figyelemfelkeltő festéssel jelöljük a nagyobb biztonság érdekében, illetve kerüljön egy közlekedésbiztonsági tükör kihelyezésre a jobb beláthatóság érdekében 
4, A Pejachevich Albert utcai kereszteződésnél  a bicikli út felfestése lekopott alig látszik, itt is kezdeményeztem, hogy a kereszteződésben a járda/bringa út teljes felületét figyelemfelkeltő festéssel jelöljük a nagyobb biztonság érdekében .
5, A Repülőtéri út kereszteződésében szintén az a probléma, hogy a felfestés nagyon lekopott, pótolni szükséges. Én ide is javasoltam, hogy a kereszteződésben a járda/bringa út teljes felületét figyelemfelkeltő festéssel jelöljük a nagyobb biztonság érdekében .

 

6, A Dr. Brusznyai Árpád utcai kereszteződésnél szintén ugyanez a probléma,
7, A Brusznyai utca után a kerékpárút belefut az üzletek parkolójába, amit egy-két, már szinte teljesen lekopott biciklis piktogram jelez(ne.) Ezeket is pótolni szükséges, valamint itt is azt kezdeményeztem, hogy a parkolón átmenő kerékpárútvonal teljes területét kiemelve célszerű lenne lefesteni. 
A jelzett problémákról készült képek a galériában megnézhetőek.
Így fognak kinézni a teljes felfestések, ha elfogadják a javaslatokat: ( illusztráció )
bicikli_ut_festes_03.jpg
Kezdeményezésem sorsáról beszámolok. Tudom, hogy a város több pontján hasonló problémák vannak, ezért is örömmel veszem, ha a h.radnoti@gmail.com címre küldenek ezekről jelzést, ha lehet fényképet csatolva.
Köszönöm
komment
süti beállítások módosítása