Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Hajléktalanok éjjeli menedéke: Egy javaslat, ami megoldást jelenthet, és a lakosság is elfogadhatja!

2015. szeptember 21. 13:21 - Radnóti Henrik

„..Ez pedig az lehet, hogyha már a város a Myrai Vallási Közhasznú Egyesülettel szerződve Budapesten biztosit a dunakeszi hajléktalanoknak éjjeli menedéket, teremtsük meg annak a feltételét, hogy oda el is tudjanak jutni a fedélnélküliek..”

 

 

 

Tavaly novemberben a képviselő testület elé került egy előterjesztés, mely a Dunakeszin élő hajléktalanokat tiltotta volna ki a város köztereiről. Az ilyen intézkedésekről azóta már az alkotmánybíróság is kimondta, hogy alkotmányellenes. Dunakeszi képviselőtestülete bölcsen döntött, amikor levette az előterjesztést a napirendről. Utánanéztem, hogyan működik az ellátás Dunakeszin, és  több problémát találtam. Abban maradtunk a Polgármester Úrral, hogy a Fidesszel közösen elvégzünk egy vizsgálatot, és KÖZÖSEN megtesszük a jobbító javaslatainkat. Ezt meg is tettük, és a vizsgálati anyagot, és az abból következő javaslatokat benyújtottuk a képviselőtestület elé.

Polgármester Úr a javaslatok mérlegeléshez további vizsgálatokat kért, egyrészt a Közüzemi Kft vezetőjétől a hajléktalanok foglalkoztatásra vonatkozóan, Benkő Tamás képviselő társamtól a lakosság véleményének leszűrése tárgyában, valamint tőlem, hogy amennyiben a éjjeli menedékhely létesítésére a Vöröskereszt által működtettet nappali melegedő bővítését a lakosság nem támogatja, javasoljak más helyet.

Ez utóbbi elég nehéz feladat, hiszen a korábbi közös vizsgálat során dr. Kováts Sebestyén Fideszes képviselőtársammal, és a vizsgálatba bevont akkori tanácsnokaimmal ( Szombat István volt jobbikos polgármester jelölttel, Skripecky Ákos helyi kitüntetett szobrászművésszel, és a Fidesz által delegált Májkut Józseffel ) valamint számos, a hajléktalanok napi ellátásában résztvevő szakemberrel közösen arra jutottunk, hogy szakmai szempontból a Vöröskereszt nappali melegedőjének bővítése a legjobb megoldás.

Tehát csak kevésbé jó alternatív helyet tudnék javasolni. Ezért előröl kezdem a gondolkodást, és új irányba indultam megoldás felé.

Ez pedig az lehet, hogy ha már a város a Myrai Vallási Közhasznú Egyesülettel szerződve Budapesten biztosit a dunakeszi hajléktalanoknak éjjeli menedéket, teremtsük meg annak a feltételét, hogy oda el is tudjanak jutni a fedélnélküliek.

Ennek megfelelően nyújtottam be a szeptember 24-i testületi ülésre a javaslatomat!

Remélem támogatja a többség!

(A kép a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület VIII. kerületben található éjjeli menedékhelyén készült.)

 

komment
süti beállítások módosítása