Radnóti Henrik

Önkormányzati Képviselő

Az első új beköltözők gyermekei elmúltak 10 évesek, de új iskola még nincs...

2015. március 22. 16:45 - Radnóti Henrik

20140902dunakeszi-kontener-iskola5.jpg"...Eich László tankerületi igazgató tájékoztatót tartott a leendő alagligeti elsősök szüleinek az iskolai beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról. Jelen volt az iskola igazgatója, Czimmermann Judit is. A szülők részéről mérsékelt volt az érdeklődés, kb. 20-25 fő jött el a várt kb. 80-nal szemben...."

 

 

 

Nem csodálkozom a csekély érdeklődésen.

Aki csak teheti, elhordja a gyerekét Dunakesziről óvodába, iskolába évek óta. Köszönhető ez annak, hogy 2004 óta a lakosságszám 50%-al növekedett ( többségében fiatal családok, gyerekekkel, és gyermekvállalási szándékkal.) Viszont a bölcsődei, óvodai, iskolai férőhelyek nem követték le ezt a növekedést, pedig a városvezetést ugyanaz a kör adta és adja azóta is, mégsem tettek semmit .

Ami évek óta folyik nem más mint toldozás - foldozás utólagos barkácsolgatás. Csakhogy a gyerek nem vár a felnövéssel, pár "év csúszást", és nem is egy "zsák krumpli" akit ide-oda lehet pakolgatni. A normális oktatás elsődleges feltétele a megfelelő infrastruktúra lenne, amit nem helyettesíthet egy "stadion" ( szerencsétlenségünkre, mert akkor már biztosan állna pár éve az új) .

Ráadásul most szavaztuk meg ( Én nem.) hogy a korábbi polgármester díszpolgár legyen Dunakeszin. A mostani polgármester előterjesztésére, aki az előzőnek az alpolgármestere volt. Ezen legalább annyira érdemes elgondolkodni, mint a csekély érdeklődésen!